11 Şubat 2013 Pazartesi

EMAIL PAZARLAMADA SOSYAL MEDYA ENTEGRASYONU






Social Connect ile Sosyal Medyada Daha Aktif Olun

Internet kullanıcıları Facebook, LinkedIn, Foursquare ve Twitter gibi sosyal ağlarda giderek daha fazla vakit harcıyor ve bu kanalları satın alma kararlarını netleştirmek için kullanıyor. Social Connect, müşterilerin  bilinirliği, görünürlüğü ve geri dönüş oranlarını azami  düzeye çıkaran, diğer pazarlama faaliyetleri ile birlikte kampanyalarını birbiriyle uyumlu hale getiren, bir dizi ürün ve özellikten oluşuyor. Bunlardan sadece bir tanesi olan Social Sign-In özelliği internet formu doldurma işlemine sade bir alternatif. Son zamanlarda eticaret sitelerinde rastladığımız, sitenin ziyaretçilerinin mevcut sosyal ağ hesapları ile oturum açabilmesi sayesinde çevrimiçi tekliflere kayıt yaptırabilmesine olanak tanıyan bu süreç oldukça sadeleştirilmiş ve geri dönüşler artmıştır.
Artık kayıt olmak isteyenler çok fazla zaman harcamadan, kayıt olmaktan çekinmeden mevcut sosyal ağ hesabı ile saniyeler içinde siteye giriş yapabiliyor. 

Sosyal Medyada Daha Çok Kişiye Ulaşın


Her pazarlama uzmanı, kitlelerin fikir ve kampanyaları arkadaşlarıyla paylaştığı, güçlü bir viral kampanya oluşturmayı hedefler. Maalesef çok azı bu açıdan başarılı olur. Günümüzde sosyal ağlar ve bu ağlar üzerinden kurulan ilişkiler, tüm dijital pazarlama kanallarından daha fazla bilgi paylaşma potansiyeli sunmaktadır. Email pazarlama içeriklerinin sosyal ağlarda kolaylıkla paylaşılabilmesi ve
sonuçlar hakkında detaylı raporların oluşturulabilmesi artık mümkün. Sosyal medyanın erişim gücü emailin hedef kitle ölçümlerini birleştirdiği yepyeni imkanlar ile dolu bir dünyaya adım atar. Olanakları bir düşünün.
Müşterileriniz, sosyal sitelerinde mesajınızı yayınladıklarında, onlara bağlı durumdaki herkese bir ileti ulaştırabilirsiniz. Daha sonra müşterilerinizin arkadaşları mesajınızı görüntüleyebilir, linklere tıklayarak, internet sitenize ulaşabilir ve sitenizde sizden gelecek mesajları doğrudan almayı talep edebilirler. Ayrıca mesaj hakkında bir yorum yazabilir ve kendi ağlarında mesajı diğerleri ile paylaşabilirler. Bu da oldukça geniş bir kitleye ulaşmak demektir. En önemlisi mesajınızın sosyal ağlarda kaç kez paylaşıldığını, görüntülendiğini ve tıklandığını da takip edebilirsiniz. Silverpop Raporlama özelliği sayesinde, sosyal medya pazarlamanın başından beri sorunu olan, gizem örtüsünü kaldırarak sosyal pazarlamanın etkisi ve sonuçlarına kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder