10 Ocak 2014 Cuma

Emaillerinizin İletilme Problemlerine Karşı 7 İpucu




Domaininiz SPF( Sender Policy Framework)  ve DKIM (Domain Keys Identified Mail) tarafından doğrulandıktan sonra, email tesliminizin optimize edilmesindeki sonraki adımınız email şablonlarınızı tasarlamak olacaktır. Emaillerin tasarımında, optimum iletilebilirlik ve email filtelerinden kolayca geçebilmenin en kolay yolu tasarımı basit tutmaktır.
 
Yüksek oranda iletim sağlamada işinize yarayacak, email tasarımında kullanacağınız 7 ipucu :

1)     Mail şablonu oluştururken hiçbir zaman Microsoft Word'ü kullanmayın. 
Microsoft Word 'de oluşturulan bir mailing şablonunu WYSIWYG editörüne kopyaladığınızda, Microsoft Word kodlaması IPSs/ domainlere iyi bir şekilde çevrilemeyecektir. Ayrıca, Microsoft Word kodu ve HTML birbirleriyle uyumlu şekilde birleşmez . Microsoft Word yerine HTML'i Notepad gibi basit bir text editöründe yazabilirsiniz.

2)     HTML'inizi olabildiğince basit tutun.
Maillerinizin istediğiniz şekilde görüntülenmesi için HTML'inizi basit tutabilirsiniz.

3)     JavaScript kodlarından uzak durun.
Birçok ISP, sıklıkla  kötü amaçlı yazlım için kullanıldığından  JavaScript kodunu çıkaracaktır. Bu yüzden komlpex JavaScript kodlarını kullanmamanızı öneriyoruz.

4)     CSS (Cascading Style Sheets) Kullanmayın.
Birçok ISP halen CSS ile uyumlu değil, bu yüzden şimdilik kullanmamanızı öneririz. Eğer CSS kullanacaksanız, stil sayfalarınızın satır içi olduğundan emin olun.

5)     Şablonlarınızda metin ve resim arasında iyi bir denge kurun.
HTML bir emailde çok fazla resim ( veya çok büyük ebatta) metin ile kıyaslandığında spam olarak algılanabilir. Daha fazla metin kullanıp, resimlerin sayısını veya ebatlarını düşürmek size yardımcı olabilir.

6)     Resimleri açmak için CTA (Call to Action) kullanın.
Alıcıların çoğu "Güvenli Gönderenler" listelerine eklemedikçe, maildeki görüntüleri göremezler. Açılmalar; resimlerin açılabilir olmalarına bağlı olarak takip edildiğinden, alıcılar için call to action sağlamak; açılan emaillerin takibinin daha doğru bir şekilde yapılmasına yardımcı olacaktır. Pozitif alıcı hareketleri de gelecekte daha iyi teslim edilebilirlik oranlarına katkı sağlayacaktır.

7)     Web tarayıcısı linki ekleyin
Alıcılarınızın email istemcilerinin tarafında emaili görüntülemede karşılaşabilecekleri sorunlara karşı, emaili web tarayıcısında görüntülemeleri için bir link verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder